11 februari 2010

Bränna fett

Träna, träna, träääna!

(Från Expressens bilaga GI & hälsa som utkom förra veckan)

4 kommentarer:

  1. "Promenerar du dagligen så går du garanterat ner i vikt. Gå gärna en timme per dag, gå så pass snabbt att du hinner gå cirka sex kilometer"

    "Vill du hellre springa går det lika bra, men springer du långt kan du börja förbränna muskler i stället för fett. Det räcker med att du springer 5 kilometer för att få en bra förbränningseffekt"

    Det här är säkert jättebra råd. Men jag blir alltid full i skratt över personliga tränare etc. De får det att låta som om en timme per dag är lite lagom, och "fem kilometer är ju ingenting, nu måste alla läsare bli lättade över att det krävs så lite".

    Jag vet inte vad som skulle krävas för att jag skulle ha tid att gå en timme om dagen. Det känns helt oöverkomligt. Och jag har ALDRIG sprungit fem kilometer. Jag tycker två är jätte-jätte-jättelångt.

    SvaraRadera
  2. Snygg design du har. Det är inte ofta man ser på blogspot som är lite knepig att designa. Det ska bli spännande att läsa din annons om tarmbakterier :-)

    SvaraRadera
  3. Lena: Du kan ju alltid gå av i Arlöv och gå till jobbet. Och sen gå dit på vägen hem. Kan nog bli en timme totalt.
    Eller så struntar du i det och gör den sorts träning som du hinner och gillar. Sen skulle jag faktiskt gissa att du promenerar cirka en halvtimme varje dag, fast uppdelat.
    Till personliga tränares försvar måste jag väl säga att de pratar ofta om vad som är optimalt. Också brukar de tillägga att "lite är bättre än inget".
    Och klart att du skulle klara fem kilometer. Jo, jag lovar. Jag gillar inte att springa men har gjort det. Började på ca två och ökade lite per gång. Men det var varken kul eller särskilt skönt, så därför gör jag hellre sånt jag gillar.

    HC: Det är en färdig design så jag kan tyvärr inte ta någon cred för den men tack ändå. Och några annonser skriver jag inte, däremot artiklar. Viss skillnad :)

    SvaraRadera
  4. Jag tror verkligen på det här med promenader. Går sedan en tid tillbaka till jobbet varje veckodag och hem, det blir 1 timme rask promenad om dagen. Tror helt klart det var det som satte fart på min viktminskning.

    SvaraRadera