11 maj 2011

Ingen träning idag heller

Ryggen protesterar fortfarande högljutt varje gång jag vrider eller sträcker på mig. Så med två veckor kvar till Vårruset kan jag inte göra annat än promenera. Så jäkla trist, spåeciellt när jag precis hade kommit igång med löpningen. Men när kroppen gör så ont är det bara att gilla läget och fundera över vad jag kan göra för att förhindra att det händer igen.

4 kommentarer:

  1. Ring Jenny Littorin, henne har jag gått hos sen 2006. Superduktig och skåning dessutom. Håller till vid Johanneskyrkan Tbana Hötorget uppgång Olof Palmes gata och så rulltrapporna upp till brandstationen och kyrkan. Ring och säg att du är kompis med mig och att det är AKUT!!

    http://www.drottninghusetsnaprapatklinik.nu/
    08-21 23 15. Har inte testat hennes kollega så kan inte uttala mig om henne.
    Lycka till! Ring på en gång och lämna meddelande på deras telefonsvarare.

    SvaraRadera
  2. Naprapater kan jag leva med att du går till Elin, men som du vet sedan tidigare så är jag rädd för kiropraktorer. Det är en läkare i bekantskapskretsen som gjort mig superskeptisk, genom att prata om bristen på vetenskaplighet i metoderna, och menar att "knäckandet" i längden ger nervskador. Kan inte du reda ut det här någon gång, här eller i tidning?

    SvaraRadera
  3. Marianne: Tack för tipset! Jag tänkte att jag skulle ringa i torsdags men då kändes ryggen betydligt bättre. Men jag har sparat uppgifterna om jag skulle få ont igen.

    Lena: Just det ja. Högskoleverket har föreslagit att både kiropraktor- och naprapatutbildningarna blir högskoleutbildningar. I Schweiz och Danmark finns i alla fall kiropraktorutbildning redan på högskola. Jag vet inte om det faktiskt har kommit mer vetenskap men det verkar ju inte som det är skadligt om de utreds för att bli högskoleutbildningar.

    SvaraRadera
  4. Jag tror inte på några nervskador. Gick regelbundet hos en mycket välutbildad och professionell kiropraktor i Helsingfors från 2003-2006. Det förbättrade min hållning markant. :)

    Grejen är att de knäcker på de ställen där det behöver knäckas. Ju mer det hörs desto mer nödvändigt är det för att mjuka upp lederna. De stretschar också och ser till att rörligheten ökar. Jag knäcker min nacke varje dag i olika lägen, genom enkla rörelser. Det är inte att jämföra med en kiropraktors "knak" men det löser upp stelhet.

    Om man är orolig att få behandling så spänner man sig och då gör det ont istället. Jag hade inte mått så här bra om jag inte fått "knäckas" och tycker numera att det hör till höjdpunkterna av behandlingen. Det är som att släppa in ljus i ett mörkt rum. :)

    SvaraRadera