20 augusti 2011

Då har vi testat att gå på grund också


Eller egentligen att stå på grund. I slussen i Forsvik. I alla slussar finns gula streck på väggarna, nära slussportarna, oftast cirka en meter från portarna. Man ska ha båten innanför de gula strecken. 
Slussen i Forsvik är lite speciell, väggarna är inte raka. Vi hade en stor katamaran framför oss, så vi fick lägga oss långt bak. När vi har gjort det ser vi att det gula strecket är 2-3 meter framför slussporten och att vår akter ligger utanför det gula strecket. Finaste frågar slussvakten om vi ska flytta fram. Det behövs inte eftersom vi har en motorbåt säger hon. Men när allt vatten som ska ut är uttömt så står vi på drevet som sitter under aktern. Slussvakten får fylla på vatten tills vi kommer loss, sen drar vi oss framåt, vattnet sänks igen och vi åker ut. Allt verkar okej men för säkerhet skull ska en reparatör och en dykare komma hit och kontrollera saken. För imorgon ska vi åka över Vättern, och det där med att få motorhaveri mitt på en sjö har vi ju redan testat.

2 kommentarer:

  1. Får väl tillägga att anledningen till att man inte ska ha båten utanför det gula strecket är att där är något som kallas slusströskel, dvs där är grundare.

    SvaraRadera
  2. Ni kör verkligen hela paketet, missar inte många upplevelser. Men hur har det blivit med röda snören? Sett några?

    SvaraRadera