29 mars 2011

Jag - joggare?

Nu har jag bestämt mig. Jag ska börja jogga, igen. Längre än så har jag inte tänkt än så länge, även om jag tror att jag nog måste anmäla mig till något lopp för det gör mycket för motivationen, det vet jag sedan tidigare jogg-försök. En mil har jag aldrig sprungit så det kan bli mitt första mål.

Egentligen har jag alltid tyckt att löpning är ganska tråkigt och mest jobbigt. Men efter att i cirka 17 år ha studsat runt på stepbrädor och snurrat runt i aerobickombinationer (och i 7 år som instruktör) har jag sakta men säkert tröttnat. Kanske mest för att jag slutade instruera och saknar den kicken som det ger. Visst kan jag tycka att ett bra pass är superkul att gå på som deltagare, men inte så kul att jag vill göra det flera gånger i veckan.

Så jag har fått acceptera att aerobictjejen behöver nya utamningar och nya träningsformer. Steg för steg har det blivit mer spinning (som jag brukade avsky) och funktionella styrketräningspass. Men jag vill ha något mer och något som är mätbart. Alltså ska jag börja jogga.

Jag började igår. 30 minuter på löpband i farten 6 minuter/kilometer. Imorgon gör jag om samma sak men så fort jag har skaffat ett par löpartights är planen att börja springa utomhus.

3 kommentarer:

 1. Alltså, vad är grejen med minuter per kilometer? Km/h är ute eller?

  SvaraRadera
 2. Jag skulle aldrig pina mig med jogging!! :) Haha, minns när jag tänkte samma sak och fick muta mig till nästkommande lyktstople! Hoppas det går toppenbra för dig!

  SvaraRadera
 3. Lena: det är väl lite svårt att mäta löpning i kilometer per timme. Man får ju ingen riktig koll på det exakta tempot då. Vill man bara springa en mil på en timme så funkar det kanske med bara km/h men annars är det minuter per kilometer som gäller.

  Marianne: Ja, vi får väl se hur det går för mig men jag ska göra ett seriöst försök i alla fall. Får antagligen också muta mig mellan lyktstolparna.

  SvaraRadera