2 oktober 2012

Mejl som får mig att fortsätta

Ibland kan även jag, som har skrivit så mycket om LCHF, fråga mig varför jag gör det. Men så får jag ett mejl från en överlycklig LCHF:are som har gått ner i vikt och blivit friskare och då känner jag ju att det finns en poäng att skriva om LCHF, trots att många är skeptiska mot kosten. Sådana glada mejl får jag med jämna mellanrum och ibland en hel hög på samma gång. Det händer aldrig när jag skriver om andra sätt att gå ner i vikt.

För några helger sedan fick jag däremot över 40 undrande och något irriterade mejl. Det berodde på att en artikel med sidhänvisningar till recept i bilagan "Allt om LCHF" lagts ut på Expressens hemsida. Alltså bara namnen på de olika maträtterna och ett sidnummer. Över 40 intresserade läsare bemödade sig då med att mejla mig och fråga vilken bok sidhänvisningarna var till. Vanligtvis får jag på sin höjd ett par mejl i veckan från läsare. Att så många trillade in nu säger nog något om både intresset för LCHF och hur engagerade anhängarna är.

Här är ett av de glada mejlen, från 22-åriga Sofia som hörde av sig i början av augusti. (Publiceras med hennes tillstånd.)


Hej Elin!
Jag har läst dina artiklar angående LCHF och tycker du har skriver väldigt bra!

Jag går också på LCHF och har sedan min egen start i november tappat över 65 kilo. 
Jag vet, det låter som en otrolig summa men sanningen är att jag har vägt 175 kilo som mest. Och jag är i grund och botten en hästtjej som inte kunnat rida på över 2 år på grund av min övervikt. 
Men nu når jag snart mitt stora mål, att kunna få rida igen!

Det har ju varit mycket skriverier nu angående att LCHF skulle vara farligt av olika anledningar men jag är en av många  som är ett bevis på att det funkar!
Skriv gärna fler positiva artiklar om LCHF, det behövs!

Med vänliga hälsningar
Sofia Olsson

Och på hennes blogg läser jag nu att i förra veckan kunde Sofia äntligen hoppa upp i sadeln igen! 
Grattis Sofia och lycka till i fortsättningen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar